Permisjon

I 2021 ble det født omtrent 56 000 barn i Norge. Bak disse barna står det over 100 000 foreldre, hvorav halvparten er fedre, som har tatt ut, eller skal ta ut, permisjon. Mange sitter med spørsmål rundt permisjon.Hvor mye permisjon kan jeg ta ut – og når? Får jeg penger utbetalt i permisjonsperioden og av hvem? Påvirker lønnen beløpet? Kan jeg utsette permisjonen? Hvem snakker jeg med i NAV? Å få oversikt, finne en løsning og sette seg inn i regelverket kan

For nybakte foreldre kunne oppstå spørsmål i forbindelse med hvordan de kan gjennomføre den ferien de har opparbeidet seg, samtidig som man er ute i foreldrepermisjon.

Ifølge permitteringsreglene kunne du da være permittert i maksimalt 26 uker. Torsdag 13. august 2020 ble det kjent at regjeringen utvider permitteringsperioden fra 26 til 52 uker. Spørsmålet Krifa stiller er om dette er positivt for deg som arbeidstaker?

Svært mange arbeidstakere har den siste tiden blitt permittert som følge av Korona-situasjonen. Det har kommet nye regler om dagpenger med ikrafttredelse fra den 20. mars 2020 med varighet ut 2020. Her kan du lese mer om de nye reglene:

Selv om du har en jobb du er brennende engasjert i og opplever meningsfull, kan du ikke gå over fra lønnet arbeid til frivillig og ulønnet arbeid når du blir permittert.

 Fagbrev gjør deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet, gir deg flere muligheter og ofte bedre lønn. I sommer fikk vi nye regler som gjør at du nå kan ta fagbrev mens du jobber.

Permittering er en ordning som medfører at du blir fritatt for arbeid i en midlertidig periode, mens arbeidsgiver blir fritatt sin lønnsplikt. Ved permittering vil arbeidsforholdet fortsatt bestå, og du har derfor krav på å komme tilbake til arbeid når forholdene har bedret seg og permitteringen opphører.

Det er dessverre flere foreldre som opplever at deres barn blir syke over lang tid. I tillegg til bekymringer om barnets helse får mange foreldre også økonomiske og jobbrelaterte utfordringer, fordi de ikke får pleiepenger i perioden de tar seg av og følger opp barnet.

Det er høysesong for oppsigelser, nedbemanning, endringer og omorganisering på arbeidsplassene. Det ryddes opp etter 2019 og planlegges for et nytt og «selvfølgelig» enda bedre 2020.

En permittering anses saklig dersom selskapet har manglende oppdrag i en periode. Er nedgangen varig må selskapet si opp ansatte.

Søk på wordpress-1210958-4292065.cloudwaysapps.com