Nyheter

Representantskapet er Krifas høyeste myndighet og representantskapsmøte avholdes i Danmark hver andre år. Er du en av de inntil 5 representanter som ønsker å representere Krifa Norge i år? Årets møte skal etter planen avholdes i Danmark (Fredericia), fredag 28. mai. Krifa dekker da reise og opphold med beregnet avreise fra Oslo Lufthavn torsdag kveld og retur lørdag ettermiddag, men i år er det store muligheter for at møte blir hold digitalt for alle eller deler av deltakerne grunnet Covid19-pandemien. Som alltid vil

Møt vinneren av «månedens Krifa-medlem» i januar. Helle Kjørberg Siraj Helle er fra Danmark og bor i Oslo med mann og to sønner.Hvorfor valgte du Krifa som din fagforening? Jeg valgte Krifa aller mest fordi Krifas verdigrunnlag harmonerer med mitt eget - noe som er veldig viktig for meg.Hva betyr Krifa for deg? Jeg har kun benyttet meg av Krifa en gang i forbindelse med veiledning. Jeg fikk hjelp umiddelbart og følte meg veldig velkommen og ivaretatt av en veileder som både var hyggelig,

Fra 1. januar 2021 får ca. 1,5 millioner arbeidstakere i privat sektor samlet sin pensjonsopptjening fra innskuddspensjonsordninger på en egen pensjonskonto.

Juan Carlos jobber både som trafikkleder og bussjåfør i Bergen og ble overrasket over hjelpen, støtten og streikepengene han fikk da han ble permittert på grunn av streik. Vi var så heldige å få et intervju med Juan Carlos i hans travle hverdag.

I går ble det innført nye tiltak nasjonalt og i Oslo i forbindelse med smitteoppblomstringen i Norge og Europa. Her kan du lese om tiltakene som er relevant for arbeidstakere. Øvrige tiltak behandles ikke i denne artikkelen.

«Hvetebrødsdagene» med hjemmekontor er over og hverdagen har i større eller mindre grad meldt sin ankomst. I vår så vi utallige eksempler på folk som smilte i finskjorta og joggebuksa i webmøter, snakket i telefonen mens de hang opp klær, hadde Koronamøter i solveggen og benyttet fleksitid både på arbeidstid og -oppgaver.

Krifas forskning dokumenterer at folk som ser mening i jobben sin er mer tilfredse – ikke bare i jobben, men også i livet generelt.

Omsorgsdager er blant ordningene som har hatt flere endringer. Du som foresatt har krav på omsorgsdager og omsorgspenger for dine barn til og med det kalenderåret de fyller 12 år. Her går vi gjennom hva som er gjeldende per nå.

Utfordringer med utbetaling av lønn kan skje, men Krifa sin erfaring er at det ofte er et tegn på økonomiske problemer i virksomheten.

Har du mottatt forskudd på dagpenger mens du har ventet på at din søknad om dagpenger ble behandlet? Fra 1. september 2020 starter NAV med å kreve tilbakebetaling.

Søk på krifa.no