Nyheter

Ergrelsen er stor når den etterlengtede ferien ender med et benbrudd eller matforgiftning. Men du har krav på ny ferie dersom du var syk i ferien, så lenge du har vært 100 prosent arbeidsufør og kan vise til legeerklæring.

  Kompetansereformen Lære hele livet handler om at ingen skal gå ut på dato.  Arbeidslivet er i kontinuerlig endring og i et stadig raskere tempo. Krifa ønsker å inspirere og forberede deg på fremtiden og den uunngåelige nye arbeidshverdagen hvor du kontinuerlig må omstille deg, utvikle deg og lære nye ting. Det er dermed med stor glede vi presenterer vår ny samarbeidspartner, Holte Academy. De gir Krifas medlemmer både gratisplasser og rabatterte priser på sine kurs. Holte Academy ønsker å bidra til at du

Representantskapet er Krifas høyeste myndighet og representantskapsmøte avholdes i Danmark hver andre år. Er du en av de inntil 5 representanter som ønsker å representere Krifa Norge i år? Årets møte skal etter planen avholdes i Danmark (Fredericia), fredag 28. mai. Krifa dekker da reise og opphold med beregnet avreise fra Oslo Lufthavn torsdag kveld og retur lørdag ettermiddag, men i år er det store muligheter for at møte blir hold digitalt for alle eller deler av deltakerne grunnet Covid19-pandemien. Som alltid vil

Møt vinneren av «månedens Krifa-medlem» i januar. Helle Kjørberg Siraj Helle er fra Danmark og bor i Oslo med mann og to sønner.Hvorfor valgte du Krifa som din fagforening? Jeg valgte Krifa aller mest fordi Krifas verdigrunnlag harmonerer med mitt eget - noe som er veldig viktig for meg.Hva betyr Krifa for deg? Jeg har kun benyttet meg av Krifa en gang i forbindelse med veiledning. Jeg fikk hjelp umiddelbart og følte meg veldig velkommen og ivaretatt av en veileder som både var hyggelig,

Fra 1. januar 2021 får ca. 1,5 millioner arbeidstakere i privat sektor samlet sin pensjonsopptjening fra innskuddspensjonsordninger på en egen pensjonskonto.

Juan Carlos jobber både som trafikkleder og bussjåfør i Bergen og ble overrasket over hjelpen, støtten og streikepengene han fikk da han ble permittert på grunn av streik. Vi var så heldige å få et intervju med Juan Carlos i hans travle hverdag.

I går ble det innført nye tiltak nasjonalt og i Oslo i forbindelse med smitteoppblomstringen i Norge og Europa. Her kan du lese om tiltakene som er relevant for arbeidstakere. Øvrige tiltak behandles ikke i denne artikkelen.

«Hvetebrødsdagene» med hjemmekontor er over og hverdagen har i større eller mindre grad meldt sin ankomst. I vår så vi utallige eksempler på folk som smilte i finskjorta og joggebuksa i webmøter, snakket i telefonen mens de hang opp klær, hadde Koronamøter i solveggen og benyttet fleksitid både på arbeidstid og -oppgaver.

Krifas forskning dokumenterer at folk som ser mening i jobben sin er mer tilfredse – ikke bare i jobben, men også i livet generelt.

Omsorgsdager er blant ordningene som har hatt flere endringer. Du som foresatt har krav på omsorgsdager og omsorgspenger for dine barn til og med det kalenderåret de fyller 12 år. Her går vi gjennom hva som er gjeldende per nå.

Søk på krifa.no