God arbeidslyst

«Hvetebrødsdagene» med hjemmekontor er over og hverdagen har i større eller mindre grad meldt sin ankomst. I vår så vi utallige eksempler på folk som smilte i finskjorta og joggebuksa i webmøter, snakket i telefonen mens de hang opp klær, hadde Koronamøter i solveggen og benyttet fleksitid både på arbeidstid og -oppgaver.

Krifas forskning dokumenterer at folk som ser mening i jobben sin er mer tilfredse – ikke bare i jobben, men også i livet generelt.

Gleder eller gruer du deg til en ny hverdag? Etter uker, ja måneder med hjemmekontor begynner en tilbakevending til arbeidsplassen og en ny hverdag – ja, for det blir ikke det samme, hverdagen blir annerledes

Påsken 2020 blir annerledes for oss alle. Noen av oss går inn i påsken stresset og overarbeidet, mens andre går inn i påsken uten å ha noe å ta ferie fra.

Hvordan takler man at arbeidslivet plutselig forandres? Nøkkelen til å komme gjennom de neste ukene og månedene er forventningsavklaring og kommunikasjon.

Rapporten fra lykkeforskning viser både hvilke faktorer som gir mest arbeidsglede og hvordan denne arbeidsgleden kan økes.

Arbeidsuka er kortere enn før, men presset øker fra alle kanter. Vi finner ikke riktig balanse mellom jobb og privatliv, og stresser som aldri før. 

Både barn og voksne snakker ofte om at de gruer seg til hverdagen med skole og jobb. Snu litt på det. Tenk hvor trist det hadde vært om du ikke hadde hatt jobb å ta ferie fra.

Her er 5 gode råd for et arbeidsliv i balanse. Balanse i arbeidslivet bidrar nemlig til økt arbeidsglede og livskvalitet.

Vi ser at arbeidslyst preger hverdagen på jobb og hjemme. Derfor er det viktig å gjøre både ledere og arbeidstakere oppmerksomme på dette.

Søk på krifa.no