Krifa-bloggen

Krifa er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerforening som spesialiserer seg på individets behov. Alle kan være medlem uansett yrkesgruppe og stilling.

Valg 2015

11 / 09 / 2015

Valg

Innen mandag 14. september tar du et valg – enten ved å gi din stemme eller la være. Du er med på å påvirke egen hverdag, omgivelsene og samfunnet, både i dag og i fremtiden. Bruk stemmen din aktivt!

I Norge er det demokrati og du står dermed helt fritt til å velge hvem du vil gi din stemme til. Ta et eget valg uavhengig av hva arbeidsgiver, familie, venner osv skulle forvente av deg. Bruk stemmen din slik du vil – den har betydning!

Krifa er en politisk uavhengig fagforening. Vi støtter ingen politiske partier. Vi mener at du skal kunne velge fagforening helt uavhengig av politisk tilhørighet. I Krifa er din sak og dine spørsmål unike for oss. Krifa er politisk engasjerte og interesserte på vegne av deg som arbeidstaker.

Godt valg!

Ferie og fritid

15 / 07 / 2015

shutterstock 133084274

I følge Wikipedia er ferie å ha flere fridager etter hverandre. Ordet fritid sier oss kanskje litt mer om hva en ferie bør inneholde. I Wikipedia er fritid ”den tida i løpet av døgnet da en ikke sover, spiser eller utfører pålagte oppgaver eller arbeid. Fritida omfatter altså den delen av en persons liv som han eller hun mer eller mindre fritt kan bestemme over selv. Fritid blir gjerne fylt med lystbetonte aktiviteter som er fri fra stress og bekymringer…”.

Har du bestemt deg for å gjøre noe lystbetont i ferien din? Kanskje du har noen bøker du vil lese, male, bestige fjelltopper, lære om nye kulturer, lære å dykke, nyte god mat, trene, være sammen med familie og venner osv osv. Om du klarer å konkretisere noen slike lystbetonte fritidsaktiviteter for ferien din, vil du antageligvis nyte dem ekstra godt og dra med deg energien lenge etterpå.

Det er viktig at du er klar over at det er du som i hovedsak bestemmer hva du skal bruke fritiden din til. De fleste av oss har tatt noen valg i livet som gir oss visse forpliktelser, men det er dermed ikke sagt at vi ikke har valg. Du kan selvfølgelig velge å være passiv eller likegyldig, men du velger kanskje da bort din mulighet til å skape deg de fantastiske ferieminnene, den ekstra gode feriefølelsen og de fine opplevelsene som holder deg varm langt utover høsten.

Å sette deg mål for ferien skal ikke være stress eller bekymring, men en glede over at det nå faktisk er du som bestemmer over tiden din. Bestem gjerne at du ikke skal gjøre noe, bestem at du skal bestig Mount Everest eller bestem at du skal lukke øynene å tenke gode tanker noen minutter hver eneste dag. For mange er lykke å sove en natt ute i det fri – og det er til og med helt gratis.

Skriv opp tre lystbetonte og oppnåelige ting som gjør deg glad og som er mulig å gjennomføre i ferien eller fritiden din denne sommeren. Smil litt ekstra til deg selv når du gjør disse tingene, og kjenn etter om lykkefølelsen ikke er litt ekstra tilstede.

PS til deg som har ferie nå: Du har faktisk inntil dobbelt så mange timer med fritid i døgnet som når du jobber. Bruk ferien og fritiden godt. Lykke til og god sommer! ☺