Fagforening – ikke noe for deg?

22 / 02 / 2016

Kristin Fjellman blogg v4

Over 1,5 millioner arbeidstakere i Norge har valgt å ikke melde seg inn i en fagforening. Du er kanskje en av dem og det kan være mange grunner til det: Fagforening er ikke noe for deg, du trives i jobben din, forhandler din egen lønn, dine kolleger og venner hadde ledd av deg, du misliker streik og at kontingenten går til å støtte et politisk parti du ikke stemmer på. Jeg håper du leser dette før du sier at fagforening ikke er noe for deg. Det finnes fagforeninger som er annerledes enn den tradisjonelle fagforening vi kjenner i Norge.

Krifa spesialiserer seg for deg i alt rundt ditt arbeidsliv, så du kan fokusere på dine arbeidsoppgaver. Som arbeidstaker har du mange rettigheter og forpliktelser knyttet til din stilling, og det er både tidkrevende og vanskelig å holde oversikt over. I Krifa er det juristene som svarer deg på mail, chat og telefon. Dette brukes aktivt av våre medlemmer både i små og store saker, men også for enkle råd, drøftelser og refleksjoner. Jo tidligere du som medlem tar oss med i dine prosesser, jo lettere er det for oss å hjelpe deg.

En fagforening er annerledes enn et advokatkontor, selv om mye av jobben ofte gjøres gjennom jurister og advokater. Et advokatkontor benyttes ofte i en konkret sak, mens en fagforening vil følge deg i hele ditt arbeidsliv. I Krifa vil vi at du skal lykkes, trives og utvikle deg på jobb. Vi har samarbeid med karriereveiledere og coacher over hele landet og har knyttet til oss noen av landets beste advokater innen arbeidsrett for å hjelpe våre medlemmer både i dag og inn i fremtiden.

Det er flere ting som skiller Krifa fra andre fagforeninger. At vi er politisk uavhengige, aldri tar deg ut i streik og at ditt medlemskap er personlig og kan være helt anonymt, er bare noen av tingene. Du kan være medlem uansett hvor og hva du jobber med, du har direkte tilgang til våre spesialiserte jurister – ingen mellomledd. Selv om medlemskontingenten i Krifa er lav, får du både skattefradrag og mange andre medlemsfordeler knyttet til ditt medlemskap.

Vi bistår våre medlemmer med råd og veiledning allerede fra dag èn. Så om du har noe på hjertet, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.

Jeg er stolt av å representere Krifa og våre medlemmer! Velkommen skal du være.

Med vennlig hilsen

Kristin Fjellman – daglig leder i Krifa