Gode kolleger er avgjørende

11 / 05 / 2018

Kolleger

Et godt forhold til kollegene dine styrker lysten din til å gå på jobb. Videre har dine kolleger stor betydning for din generelle livskvalitet.

– Det lønner seg å satse på gode sosiale relasjoner på arbeidsplassen, daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman.

Mennesker er grunnleggende sosiale skapninger. For at bedrifter og mennesker skal lykkes må sjefer og ledere skape gode rammer for gode kollegiale forhold.

- Det er rett og slett bra for både mennesker og resultater at vi har et godt samvær på jobben, sier daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman.

Mye tid sammen

Har du noen gang tenkt på hvem du bruker mest tid sammen med i hverdagen? 

For mange er svaret muligens familie og venner, men tenk igjen. Hvor stor del av hverdagen bruker du med kollegene dine? Sannsynligvis en veldig stor del, kanskje til og med mest. Derfor blir også viktigheten av å trives med kollegene svært stor.

Nordmenn liker sine kolleger

Heldigvis viser det seg at nordmenn elsker kollegene sine. Kollegene er faktisk den faktoren vi nordmenn er mest fornøyd med av alle de faktorene som påvirker arbeidslysten mest. 

– Dette er gode nyheter for både ansatte og arbeidsgivere, sier Kristin Fjellman.

– Sosiale relasjoner fungerer nemlig som et "lim", som binder arbeidsplassen sammen. Oppgaver løses ofte mer effektivt og med høyere kvalitet når kollegene kjenner hverandres styrker og svakheter, sier hun.

Les også: Ny studie: Nordmenn elsker kollegene sine - men viktigst for arbeidslysten er en meningsfull jobb

Hvor er tilfredsheten størst?

I Krifa-studien «God Arbeidslyst Indeks» viser det seg at tilfredsheten er størst i offentlig sektor og det er kvinnene blant seniormedarbeiderne som er aller mest fornøyd med kollegene sine.

Det er ikke uten grunn at mange bedrifter investerer mye i arrangementer som skal skape en sterkere enhet og en felles forståelse for virksomhetens visjon, mål og strategier. Det viser seg nemlig at jo mer man føler seg som en del av det sosiale fellesskapet, jo større lyst får man til å gå på jobb.

En arbeidsplass med stor grad av arbeidslyst vil oppleve større innovasjon, økt produksjon, lavere sykefravær, bedre kundetilfredshet og rett og slett bedre bunnlinje enn en arbeidsplass som ikke har det. At du som arbeidstaker opplever både økt livskvalitet og din arbeidsplass sikrer eller øker sin posisjon i et krevende arbeidsmarked er en «vinn-vinn» situasjon for dere begge og samfunnet som helhet.

Les også: Riktig balanse mellom jobb og fritid er lønnsomt og motiverende 

Krifa er til for å gi våre medlemmer gode råd og hjelp – enten det er de små justeringene eller de store sakene.

Ønsker du en arbeidstakerorganisasjon som er opptatt av deg og dine behov, bør du også velge Krifa.Bli medlem!

Trykk her eller send epost til [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Les om våre medlemsfordeler her.

Last ned God Arbeidslyst Indeks 2017 (PDF)