Ferie er viktig!

11 / 07 / 2019

Blogg 11 Juli

Er du blant dem som tror det er bra at du er tilgjengelig både på telefon og e-post i ferien? Både du og også din arbeidsplass er tjent med at du tar deg helt fri. 

Når det gode feriemodus inntreffer, får man gjort mindre – og det er slik det skal være. Man blir både sliten og stresset over alt man tenker man bør gjøre, men ikke rekker eller får gjort. Senk skuldrene, tillat deg å være langt mindre effektiv en vanlig og legg jobben igjen der den hører hjemme. 

Ferie er like viktig som en god natts søvn. Hjernen din trenger at du tar ferie. Den fordøyer ting den har jobbet med og grublet på. En god pause gjør det enklere å både utføre og fortsette dine oppgaver og utfordringer når du kommer tilbake på jobb etter en god, lang pause. Om målet er å stresse ned og nullstille seg, er sammenhengende ferie i tre uker å anbefale.

Enhver arbeidsplass som ønsker produktivitet og fortjeneste bør tilrettelegge for at du som ansatt både får god nattesøvn og gode, lange ferier. Det er bevist at gode ferier gjør deg og dine kolleger enda bedre og øker bedriftens produktivitet - noe som igjen gjerne øker fortjenesten.

Ferie er altså «vinn-vinn» for alle involverte – både for deg, de rundt deg, arbeidsplassen din og samfunnet.

God ferie med beste samvittighet fra alle oss i Krifa.

 

NB: Skulle det oppstå noe som endrer ferieplanene dine i sommer er vi tilgjengelige gjennom hele sommeren.