Krifa-bloggen

Krifa er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerforening som spesialiserer seg på individets behov. Alle kan være medlem uansett yrkesgruppe og stilling.

Vi søker jurist til vikariat

16 / 05 / 2018

2018 05 15 18 28 46 Presentasjon4 Power Point

Krifa jobber for å fremme god arbeidslyst hver dag – for medarbeidere, medlemmer og samfunnet. Dette gjør vi ved å tilby en rekke medlemsfordeler for våre medlemmer, deriblant juridisk bistand og rådgivning.

Vi ser etter deg som:

 • er utdannet jurist
 • trives med å vurdere og løse arbeidsrettslige utfordringer
 • som ønsker å kjempe for våre medlemmers rettigheter
 • trives med å yte kundeservice både via epost, telefon og tilstede med medlemmer

Hva kan vi tilby?

 • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling
 • Stor selvstendighet i arbeidet
 • En rekke arbeidsrettslige tvister og utfordringer på vegne av våre medlemmer. 
 • Dyktige og hyggelig kolleger
 • En travel og variert hverdag, noe reisevirksomhet

Send oss din CV og hvorfor du ønsker jobben, innen 8. juni. Søknad sendes til daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman på epost: [email protected]


Arbeidsgiver: Krifa Sted: 0157 Oslo
Frist: Snarest / 08.06.18
Arbeidsperiode: 15.08.18 - 15.04.19

Kort om Krifa:
Krifa er en moderne arbeidstakerorganisasjon. Vi er opptatt av å løse konflikter med god dialog mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. Krifa er politisk uavhengig. Alle arbeidstakere kan bli medlem i Krifa uavhengig, stilling, arbeidsplass, politisk tilknytning, kultur og religion.

 Les mer om Krifa på www.krifa.no


Gode kolleger er avgjørende

11 / 05 / 2018

Kolleger

Et godt forhold til kollegene dine styrker lysten din til å gå på jobb. Videre har dine kolleger stor betydning for din generelle livskvalitet.

– Det lønner seg å satse på gode sosiale relasjoner på arbeidsplassen, daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman.

Mennesker er grunnleggende sosiale skapninger. For at bedrifter og mennesker skal lykkes må sjefer og ledere skape gode rammer for gode kollegiale forhold.

- Det er rett og slett bra for både mennesker og resultater at vi har et godt samvær på jobben, sier daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman.

Mye tid sammen

Har du noen gang tenkt på hvem du bruker mest tid sammen med i hverdagen? 

For mange er svaret muligens familie og venner, men tenk igjen. Hvor stor del av hverdagen bruker du med kollegene dine? Sannsynligvis en veldig stor del, kanskje til og med mest. Derfor blir også viktigheten av å trives med kollegene svært stor.

Nordmenn liker sine kolleger

Heldigvis viser det seg at nordmenn elsker kollegene sine. Kollegene er faktisk den faktoren vi nordmenn er mest fornøyd med av alle de faktorene som påvirker arbeidslysten mest. 

– Dette er gode nyheter for både ansatte og arbeidsgivere, sier Kristin Fjellman.

– Sosiale relasjoner fungerer nemlig som et "lim", som binder arbeidsplassen sammen. Oppgaver løses ofte mer effektivt og med høyere kvalitet når kollegene kjenner hverandres styrker og svakheter, sier hun.

Les også: Ny studie: Nordmenn elsker kollegene sine - men viktigst for arbeidslysten er en meningsfull jobb

Hvor er tilfredsheten størst?

I Krifa-studien «God Arbeidslyst Indeks» viser det seg at tilfredsheten er størst i offentlig sektor og det er kvinnene blant seniormedarbeiderne som er aller mest fornøyd med kollegene sine.

Det er ikke uten grunn at mange bedrifter investerer mye i arrangementer som skal skape en sterkere enhet og en felles forståelse for virksomhetens visjon, mål og strategier. Det viser seg nemlig at jo mer man føler seg som en del av det sosiale fellesskapet, jo større lyst får man til å gå på jobb.

En arbeidsplass med stor grad av arbeidslyst vil oppleve større innovasjon, økt produksjon, lavere sykefravær, bedre kundetilfredshet og rett og slett bedre bunnlinje enn en arbeidsplass som ikke har det. At du som arbeidstaker opplever både økt livskvalitet og din arbeidsplass sikrer eller øker sin posisjon i et krevende arbeidsmarked er en «vinn-vinn» situasjon for dere begge og samfunnet som helhet.

Les også: Riktig balanse mellom jobb og fritid er lønnsomt og motiverende 

Krifa er til for å gi våre medlemmer gode råd og hjelp – enten det er de små justeringene eller de store sakene.

Ønsker du en arbeidstakerorganisasjon som er opptatt av deg og dine behov, bør du også velge Krifa.

Bli medlem!

Trykk her eller send epost til [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Les om våre medlemsfordeler her.

Last ned God Arbeidslyst Indeks 2017 (PDF)

Riktig balanse mellom jobb og fritid er lønnsomt og motiverende

26 / 04 / 2018

2018 03 08 09 49 22 Project Deadline Photo By Kevin @ikukevk On Unsplash

Derfor taper jobben på at du ikke har tid til familie og privatliv.

«Det er kø, jeg blir 10 min forsinket». «Fort deg, ellers blir vi forsinket». «Skulle jeg ha med mat»? «Jeg skal bare»? «Jeg lover å ha det klart til i morgen»!

Du kjenner det kanskje igjen? En stressende hverdag der det ikke er lett å opprettholde balansen mellom jobb og fritid. Døgnet har bare 24 timer og det er bare 7 dager i en uke.

For å leve et godt liv både på jobb og privat trenger vi balanse. Balanse hvor vi kjenner oss tilstede, både når vi er på jobb og i fritiden. Vi trenger også balanse i selve arbeidsdagen ved at arbeidsoppgavene og tiden vi har til å utføre dem hører sammen.

God Arbeidslyst Indeks ser vi at nordmenn som opplever god balanse mellom arbeidsplassen og fritiden opplever økt arbeidslyst. Mange bedrifter ser alvoret og viktigheten av dette og gjør tiltak for å gjøre det enklere for de ansatte å balansere hverdagen.

Les også: Eldre opplever mer mestring enn yngre

Hvordan forbedre balansen

Noen bedrifter forsøker å skape en kultur der det ikke forventes at man svarer på e-post etter kl.18:00. Noe som kan føre til bedre balanse mellom jobb og fritid.

Et annet, mer drastisk, tiltak gjorde Volkswagen da de stengte mailserveren for smarttelefoner en halv time etter arbeidstidens slutt. Dette for å sikre at de ansatte tok seg fri fra jobb når de faktisk hadde fri.

Et grep du enkelt kan gjøre på egenhånd er å skru av varsler på mobilen og heller sjekke telefonen når du har tid og energi.

Unge er minst fornøyd med balansen mellom jobb og fritid

Av de seks viktigste faktorene for god arbeidslyst er «balanse» det norske arbeidstakere er minst fornøyd med. Faktisk er det slik at alle de andre faktorene scorer over 70 på skalaen, mens balanse er helt nede på 63. Unge arbeidstakere er mer misfornøyde enn eldre og det er arbeidstakere i mellomstore virksomheter som er mest fornøyd.

Det er viktig å være bevisst på å balansere jobb og fritid – men det er kanskje ikke nok?

Krifa er til for å gi våre medlemmer gode råd og hjelp – enten det er de små justeringene eller de store sakene.

Les også: Ny studie: Nordmenn elsker kollegene sine - men viktigst for arbeidslysten er en meningsfull jobb

Ønsker du en arbeidstakerorganisasjon som er opptatt av deg og dine behov, bør du også velge Krifa.

Bli medlem!

Trykk her eller send epost til [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Les om våre medlemsfo

Last ned God Arbeidslyst Indeks 2017 (PDF)

Velkommen til frokostseminar - Foreldrepermisjon på 1,2,3

19 / 04 / 2018

Krifa Seminar Foreldreperm V2

Har du spørsmål om foreldrepermisjon? Forstår du alle regler og rettigheter? Kom på vår Krifa-frokost, der gir ekspertene deg svar på det du måtte lure på. 

Hvor mye permisjon kan jeg ta ut – og når? Kan jeg utsette permisjonen? Påvirker lønnen beløpet? Har jeg rett til utbetaling i permisjonsperioden og av hvem? Hvem snakker jeg med i NAV?

Se Facebook-arrangementet her

Mødrekvote, fedrekvote, fellespermisjon, gradert/fleksibelt uttak. Vi guider deg gjennom jungelen av spørsmål, papirer og systemer som dukker opp både hos deg og fra arbeidsgiver og NAV.

Les mer om mamma og pappapermisjon her

- I Krifa er dette en av våre ekspertiser og vi hjelper våre medlemmer i hele prosessen, sier daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman.

Frokostseminaret finner sted hos vår samarbeidspartner Bing Hodneland 3. mai kl.0830-1000 - gratis og åpent for alle. Vi serverer frokost fra kl. 08.00. Krifas jurister er tilgjengelige for samtaler i etterkant.

Meld deg på her: [email protected] 

Har du andre spørsmål eller er nysgjerrig på Krifa?

Les mer på www.krifa.no og ta kontakt på chat eller på telefon 22 72 00 20


Mammaperm og pappaperm på 1,2,3

27 / 03 / 2018

2018 03 07 10 38 35 Daddy Daughter Photo By Becca Tarter @photobybex On Unsplash

I 2017 ble det født 56 600 barn i Norge. Bak disse barna står det over 100 000 foreldre som har tatt ut, eller skal ta ut, permisjon. Mange sitter med spørsmål rundt permisjon.

Hvor mye permisjon kan jeg ta ut – og når? Får jeg penger utbetalt i permisjonsperioden og av hvem? Påvirker lønnen beløpet? Kan jeg utsette permisjonen? Hvem snakker jeg med i NAV?

Det er en jungel av papirer og systemer. Heldigvis finnes det informasjon og hjelp. Som medlem i Krifa hjelper vi deg hele veien.

Les også: Har jeg rett på ulønnet permisjon?

Kort om mammapermisjon, pappapermisjon og fellespermisjon

Regelverket gir rom for både mammapermisjon, pappapermisjon og fellespermisjon. Tre begrep som ofte går igjen er mødrekvote, fedrekvote og gradert/fleksibelt uttak.

 • Mødrekvoten er på 10 + 3 uker. 10 uker permisjon etter fødsel og 3 uker permisjon før forventet termin.
 • Fedrekvoten er på 10 uker og kan tas etter de første 6 ukene etter fødselen. Fordi far skal sikres samvær i barnets første leveår.
 • Gradert/fleksibelt uttak. Fellespermisjon er på 26 eller 36 uker (avhengig av om man velger at 100 eller 80 prosent av inntekten dekkes i permisjonsperioden). Foreldrene bestemmer selv om fellesperioden skal skje felles, gradert utover en periode eller om den skal utsettes.

- I Krifa er dette en av våre ekspertiser og vi hjelper våre medlemmer i hele prosessen, sier daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman.

Les også: Når har jeg rett på permisjon fra jobben?

Hva med meg som ikke oppfyller kriteriene for foreldrepenger? Du er langt fra alene om å ha spørsmål. Gjør som mange andre – ta kontakt med oss!

Ulike typer permisjon

Det finnes ulike årsaker til å søke om permisjon. Arbeidsmiljøloven kapittel 12 inneholder regler om permisjon ved svangerskap, fødsel, barn og barnepassers sykdom, pleie av pårørende, utdanningspermisjon og permisjon for å utøve offentlige verv. Enkelte arbeidstakere gir også permisjon i forbindelse med bryllup, begravelse, legebesøk, tannlege og lignende. Dette er ikke lovbestemt, men følger av egne avtaler på din arbeidsplass.

Bli medlem i dag og få svar på dine spørsmål!

Eldre opplever mer mestring enn yngre

23 / 02 / 2018

2018 02 21 10 07 34 Happy Blue Collar Worker Photo By David Siglin @dsiglin On Unsplash

– Mestring handler om gleden ved å gjøre noe vi er flinke til. Dette er den nest viktigst faktoren for god arbeidslyst, sier daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman.

Når opplevde du mestring sist? 

Å oppleve mestring i arbeidslivet skjer når man føler seg kompetent i møte med arbeidsoppgavene. Dette skjer når ferdigheter samsvarer med oppgavene man skal løse. Når du opplever denne følelsen fører det til god arbeidslyst. Man ønsker å gjøre mer! Noen ganger opplever man til og med en flyt i arbeidet som gjør at man glemmer følelsen av tid og selvbevissthet. Husker du sist gang?

Les også: Vi er opptatt av deg og dine behov

Eldre opplever mer mestring enn yngre

God Arbeidslyst Indeks 2017 viser at jo eldre arbeidstaker du er, jo mer mestringsfølelse vil du oppleve. Hvorfor er det slik? Man skulle kanskje tro det var motsatt i en tid hvor teknologien springer frem i en hastighet som aldri før.

En av forklaring kan være at du blir bedre på det du gjør jo lengre du jobber med det. Har du noen gang konkurrert mot en snekker i å hamre spiker i en planke? 

En annen forklaring kan være at du blir bedre til å matche oppgavene med ferdighetene – ved at du er mer bevisst på hva du er god til og hva du ikke er så god til. Det er ikke bare i jobbintervju det er lurt å kjenne sine sterkeste og svakeste sider.

Les om våre medlemsfordeler: Karriereveiledning

De seks viktigste faktorene

Vi vil fremover gå litt nærmere inn på disse de seks viktigste temaene som påvirker vår arbeidslyst:

 • Meningsfylt arbeid
 • Mestring i jobben
 • Balanse mellom arbeid og privatliv
 • Kollegene våre
 • Resultatene vi bidrar til
 • Ledelsen

Les også: Ny studie: Nordmenn elsker kollegene sine - men viktigst for arbeidslysten er en meningsfull jobb

Ønsker du en arbeidstakerorganisasjon som er opptatt av deg og dine behov, bør du også velge Krifa.

Bli medlem!

Trykk her eller send epost til [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Les om våre medlemsfo

Last ned God Arbeidslyst Indeks 2017 (PDF)

- Er jobben din meningsfull?

26 / 01 / 2018

Shutterstock 293143640

– Den viktigste årsaken til god arbeidslyst er opplevelsen av å ha et meningsfylt arbeid, sier daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman.

Vi ønsker at alle våre medlemmer opplever så god arbeidslyst og lykke som overhodet mulig. Er du bevisst på hva som gir deg mening i arbeidshverdagen? Er lederen din flink til å sette ord på hvordan du bidrar til bedriftens måloppnåelse?

Har du lyst til å bli medlem hos oss? Bli medlem!

I høst hadde «God Arbeidslyst Indeks 2017» Norgespremiere. Rapporten synliggjør hvor viktig arbeidslyst er for at arbeidstakere skal føle lykke og glede generelt i livet og hva som skal til for å bedre arbeidslysten. Men hvordan påvirker dette din hverdag? 

Les også: Vi er opptatt av deg og dine behov

Mer mening gir mer arbeidslyst

For nordmenn er det viktig å utrette noe for seg selv og andre, å føle seg stolt over arbeidet sitt og oppleve arbeidsoppgavene sine som relevante.

Ved å øke de ansattes følelse av mening i arbeidet, får man samtidig arbeidslysten til å vokse. Å øke det meningsfylte aspektet ved arbeidet kan derfor være en oversett mulighet til å heve arbeidslysten på norske arbeidsplasser. Dette viser hvordan arbeidslyst handler om mye mer enn for eksempel høydejusterbare bord, og at det ikke nødvendigvis trenger å være noe som medfører høye kostnader for selskapet.

De seks viktigste faktorene

Vi vil fremover gå litt nærmere inn på disse de seks viktigste temaene som påvirker vår arbeidslyst:

 • Meningsfylt arbeid
 • Mestring i jobben
 • Balanse mellom arbeid og privatliv
 • Kollegene våre
 • Resultatene vi bidrar til
 • Ledelsen

Les også: Ny studie: Nordmenn elsker kollegene sine - men viktigst for arbeidslysten er en meningsfull jobb

Ønsker du en arbeidstakerorganisasjon som er opptatt av deg og dine behov, bør du også velge Krifa.

Bli medlem!

Trykk her eller send epost til [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Les om våre medlemsfo

Last ned God Arbeidslyst Indeks 2017 (PDF)

Er du opptatt av fast ansettelse?

19 / 01 / 2018

selvangivelse img

Krifa hjelper våre medlemmer - arbeidstakere i alle slags jobber. Hva kan vi gjøre for deg?

Både for arbeidstaker og arbeidsgiver er forutsigbarhet viktig for å skape verdi over tid. Fortsatt er det mange arbeidstakere som har vikarstillinger over flere år, uten å få tilbud om fast ansettelse. Fortsatt er det mange som går uten arbeid.

Les også: Vi er opptatt av deg og dine behov

Regjeringen forteller om sine prioriteringer fremover i sin politiske plattform. Noen av punktene som blir prioritert er:

Regjeringens mål er et trygt og fleksibelt arbeidsmarked med lav arbeidsledighet og høy sysselsetting. Dette er avgjørende for å sikre velferdssamfunnets bærekraft.

Et velfungerende arbeidsmarked er også avgjørende for at hver enkelt skal kunne realisere sine drømmer og ambisjoner. Det må alltid lønne seg å jobbe. Flere må stå i arbeid lenger, og flere må inkluderes i arbeidslivet. Samtidig skal regjeringen arbeide for at velferdssystemene evner å hjelpe dem som trenger det aller mest. Les hele den politiske plattformen her!

Her er noen av de mest spennende kulepunktene i erklæringen:

 • Beholde fast ansettelse som hovedregel i arbeidsmiljøloven.
 • Arbeide for å redusere bruken av midlertidige stillinger i offentlig sektor.
 • Styrke innsatsen mot langtidsledighet og ungdomsledighet.
 • Videreføre og styrke effektive ordninger som lønnstilskudd og arbeidstrening i ordinære virksomheter for å hjelpe flere inn i arbeidslivet.
 • Innrette trygde- og skattesystemet for å stimulere til arbeid.
 • Øke arbeidsmarkedskompetansen og kompetansen om ungdommers utfordringer og muligheter hos NAV.
 • Vurdere tiltak som kan begrense og stanse eksport av velferdsytelser, blant annet arbeide for aksept i EU for kjøpekraftjustering av velferdsytelser.
 • Bedre betingelsene for ideelle organisasjoner og sosiale entreprenører slik at de kan bidra til å løse sosiale utfordringer i samfunnet, særlig ved å få flere inn i arbeidslivet.

Krifa er en arbeidstakerforening for alle. Vi ønsker å hjelpe våre medlemmer med utfordringene de måtte møte. Det er derfor vi eksisterer.

Bli Krifa-medlem!

Send epost til [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Vi er opptatt av deg og dine behov!

05 / 01 / 2018

krifa-annerledes

Ønsker du en arbeidstakerorganisasjon som er opptatt av deg og dine behov, bør du også velge Krifa.

«Krifa har bistått meg flere ganger i både smått og stort. Jeg har fått både juridisk bistand og oppmuntrende presentasjon både til meg og mine kolleger vedrørende godt arbeidsmiljø. Fortsett med å være verdens beste fagforening.», fortalte en HR-sjef.

Krifa er en arbeidstakerforening for alle. Vi ønsker å hjelpe våre medlemmer med utfordringene de måtte møte. Det er derfor vi eksisterer.

Les også: Er dette julegaven din i år?

«Takk for hjelp til stillingsutvidelse. Enkelt, lite pes og levert med profesjonalitet. Dere leverer! Genialt! Kjempefornøyd!», fortalte Bjarte fra Midt-Norge.

- Slike historier hører jeg stadig fra våre medlemmer. De gir meg mening og god arbeidslyst, og jeg tror vi kan hjelpe enda flere, sier daglig leder i Krifa, Kristin Fjellman.

«Jeg hadde aldri trodd jeg skulle fått så god oppfølging som jeg har fått, og er evig takknemlig. Fast stilling og erstatning hadde ikke vært mulig uten deres hjelp. At konflikten ble håndtert på den måten den ble, gjør at jeg kan gå på jobb hver dag å møte disse menneskene. Før synes jeg synd på de som måtte involvere en fagforening, nå synes jeg synd på de som ikke er organisert.», fortalte en lærer fra Vestlandet.

Les også: Helseforsikring til Krifa-medlemmer

Uansett hva slags stilling man har, og utfordringer man møter som arbeidstaker, er Krifa der for deg.

Bli Krifa-medlem! Send epost til [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Bli Krifa-medlem! Send epost til [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Er dette julegaven din i år?

20 / 12 / 2017

Krifa God Jul

Vi ønsker og unner hverandre det beste i julen. Kanskje unner du noen andre fordelene du har ved å være Krifa-medlem?  

- Alle våre goder ønsker vi å dele med flest mulig, sier daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman.

Vi unner deg en frisk familie, og samarbeider derfor med Vertikal Helse og norsk Tannhelseforsikring som tilbyr deg gode helseforsikringer. Vi ønsker å beskytte dine rettigheter som arbeidstaker og samarbeider med advokater i Bing Hodneland om du trenger en rettslig prosess. Og for å gi deg den beste karriereveiledningen samarbeider vi med CoachTeam. Dette er noen av fordelene ved å være Krifa-medlem.

Les også: Mer om våre medlemsfordeler

Hvorfor disse fordelene?

Krifa spesialiserer seg på individets behov. Alle kan være medlem uavhengig av yrkesgruppe eller ansiennitet. I løpet av en karriere bytter man stadig oftere jobb, og kanskje til og med bransje. Derfor fokuserer vi på deg, hvor enn i arbeidslivet du måtte være. Vårt fokus er dialog og løsning, fremfor kamp og konflikt. Men vi er til hjelp når konflikt likevel inntreffer. Vi hjelper deg med juridisk bistand og karriererådgivning. Vi er partipolitisk uavhengige, og vil aldri bruke din kontingent til partistøtte. Krifa er en venn for arbeidslivet.

Fra vikar-stilling til fast stilling

Krifa tilbyr juridisk bistand som medlemmer kan komme i direkte kontakt med via mail, telefon eller chat på vår hjemmeside www.krifa.no. Ingen henvendelser er for små og ingen er for store. I tillegg har vi utvidet samarbeidet med Bing Hodneland Advokatselskap slik at du kan få en gratis time og eller reduserte priser for privat juridisk bistand. En av de som har fått hjelp hadde hatt vikar-stilling i 3,5 år og har nå fast stilling – med litt hjelp fra Krifa og Bing Hodneland.

Hva er dine karrieremuligheter?

Krifa tilbyr en time med en sertifisert og erfaren coach samt reduserte timepriser utover den første timen hvis du ønsker å drøfte dine karrieremuligheter.

Krifa først i Norge

Krifa tilbyr som første aktør i Norge privat helseforsikring til reduserte priser, uten at Krifa har noen økonomisk gevinst. Vi tror dette bidrar til økt livskvalitet og økt arbeidslyst ved at våre medlemmer kan unngå helsekø og få et redusert sykefraværet med riktig behandling til rett tid. Tilbudet gjelder medlemmer og familien.

Les også: Helseforsikring til Krifa-medlemmer

Er det et Krifa-medlemskap du skal gi i julegave i år? Send epost til [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Gi deg selv eller noen av dine et Krifa-medlemskap i julegave! 

Send oss en epost [email protected], ring oss på 22 72 00 20 eller chat med oss på www.krifa.no.

Oppsummerte fordeler:

 • Juridisk bistand
 • Tannhelseforsikring
 • Karriereveiledning
 • Pensjonsrådgivning
 • Bilutleie
 • Ferieleiligheter i Skagen
 • Lav kontingent
Neste side